Het vinden van de juiste winterjas is essentieel voor een aangenaam en draagbaar winterseizoen, dus ga op zoek naar kwaliteit, niet naar kwantiteit.

Het is beter om een ​​of zelfs twee betrouwbare winterjassen te hebben die je lekker warm houden als je buiten bent, in plaats van een verzameling middelmatige jassen die ruimte in beslag nemen in je kast.

Met verschillende klimaten kan een ideaal winterjack voor de westkust van Canada heel anders zijn in vergelijking met een ideaal winterjack voor de oostkust van Canada, dus houd er rekening mee dat niet elke jas ideaal is voor elk klimaat.

De westkust van Canada kan vochtiger zijn met mildere temperaturen in de winter, terwijl de oostkust droger en kouder is.

Waar je ook bent deze winter, je wilt zeker weten dat de jas die je kiest goed zal presteren in het klimaat van die specifieke regio.

Wat is een winterjas?

Een winterjas is over het algemeen een jas met extra isolatie en een iets langere pasvorm om je lichaam te beschermen tegen het scherpe winterweer. Deze jassen zijn ontworpen om je lichaam warm te houden en om voldoende isolatie te bieden om te dragen als een enkel kledingstuk in alle winterse omstandigheden.

Een winterjack heeft de nodige functies om te vechten tegen alle elementen die je tijdens je winterseizoen kunt ervaren, zoals sneeuw, ijzel en ijzige wind.

 

Wat voor soort winterjas heb je nodig?

Er zijn drie hoofdtypen winterjassen, dus om de beste voor je te kiezen, moet je eerst ontcijferen voor welke soorten activiteiten je deze jas gaat gebruiken. Hebt u een jas nodig om in de stad van en naar het werk te cruisen of bent u op zoek naar iets om te dragen tijdens het verscheuren van de hellingen?

Technische winterjassen

De onderstaande jassen zijn de soorten stijlen die u moet zoeken als u op zoek bent naar iets om op de skiheuvel te dragen of voor andere buitenactiviteiten zoals ijsklimmen of bergbeklimmen. De meeste stijlen zijn ontworpen om te skiën en snowboarden, maar merken zoals Arc’teryx en Norrøna hebben andere technische opties die geschikt zijn voor een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder ijsklimmen en bergbeklimmen.

Deze jassen zullen meer technische kenmerken bevatten, zoals helm-compatibele kappen en bieden betere ventilatie zoals pit-ritsen voor activiteiten met hoge intensiteit waar zweten kan optreden. Over het algemeen zijn technische jacks lichter dan een casual winterjas in de stad en zullen ze compacter en packable zijn. Het zijn vaak 3L-jassen, wat betekent dat ze zijn ontworpen om de meest natte en wreedste winterelementen optimaal te beschermen. Meestal zijn 3L-jassen waterdichte schelpen vervaardigd met GORE-TEX®-membranen die het best werken als de bovenste laag met een adequaat laagjessysteem. Een technisch ski- of snowboardjack zal beschikken over functies die ze aantrekkelijker maken voor actieve avonturiers, waarbij gewicht en pack-ability essentieel zijn.

Casual winterjassen in de buurt van de stad

De Canadese Gans Rossclair Parka en de Nobis Yatesy Down Parka zijn ideaal als je ergens leeft in barre winterklimaten. Beide winterjassen zijn ideaal voor wie op zoek is naar iets om te dragen terwijl je de stad inloopt om je boodschappen te doen of om warm te blijven tijdens het kijken naar de voetbalwedstrijden van je kinderen in het weekend.

Casual winterjassen in de stad zullen iets stijlvoller zijn en meer comfortkenmerken hebben, zoals een grotere capuchon, soms een pelsafwerking op de capuchon en gevoerde, handwarmerzakken. Technische kenmerken zijn niet noodzakelijkerwijs alles wat nodig is voor deze specifieke kleding omdat ze niet worden gebruikt voor activiteiten met hoge intensiteit.

Het belangrijkste kenmerk voor casual winterjassen in de stad is superieure warmte. Merken als Quartz Co., met producten die hier in Quebec worden geproduceerd, zijn ontworpen voor extreme winterse omstandigheden. Deze merken houden er rekening mee dat, hoewel stijl belangrijk is wanneer uw winters net zo hard raken als aan de oostkust, een warme winterjas essentieel is.

Shop Dames WinterjassenShop Heren Winterjassen

Sommige jassen zien er geweldig uit en presteren goed op de hellingen en in de stad! Deze jassen bevatten een mix van functies waardoor ze functioneel zijn voor je winteractiviteiten, maar toch scherp genoeg zijn om de stad te raken. De onderstaande modellen zijn ontworpen voor lange dagen op de berg, maar dankzij hun dons en PrimaLoft-isolatie zijn ze warm genoeg om versleten te zijn in de stad als u uw parka thuis bent vergeten.

De Triclimate is een speciaal model dat drie jassen in één biedt. Je kunt ervoor kiezen om de twee jacks samen te dragen om optimale warmte en weving te krijgen.

Tags: Appartement te koop Spanje  –  bewakingscamera – Durlet zetels –  coworking robe de mariee